8 Temmuz 2011 Cuma

'aziz'ler, pampişler ve zalimler

Azizler

Azizler ve Alimler... İngiliz kültür kuramcısı Terry Eagleton'ın tadında yenmez romanının ismi. Romanda Wittgenstein, IRA'nın efsane ismi James Connolly ve Bakhtin bir araya gelir... son günlerin gündemini gördükçe aklıma kitap ve tabii ki bu başlık geliyordu.. (en son çevrilen 'marx neden haklıydı' - yordam yayınları- kitabının dili de sakallıyla ilgili son zamanlarda okuduğum en keyifli kitaplardan biri. ondan sonra bahsedeceğim... )




ey okuyucu, onun 5. sınıf bir godfather olduğunu biliyorduk. öncesini ve sonrasını da. ama bu kadarını kimse beklemiyordu. fotoğrafa bakınca başta bunun sezonun yorgunluğunu taşıyan bir ifade olduğu yanılsaması içindeydik. halbuki 'aziz'lik mertebesine asla ulaşamayacak bu zat-ı muhterem, meğerse sentetik bir orgazm yaşıyormuş. İktidarın, hırsın ve paranın göbeğinde, yine bütün zaferlerin, haksız zaferlerin başkomutanı olma derdindeymiş.
ey okuyucu, halbuki herşeyden öte gerçek aziz ler taraftarlardı. fenerbahçe taraftarı olmanın baştan kabul edilemesi gereken trajikomikliği, kabul edin ya da etmeyin büyüklüğünün getirdiği sürü sepet derdi, sarhoşluğu, üzüntüsü yetmiyordu onlara. geçen sene fake anons yüzünden yaşadıkları travmanın üzerine bu, tuz biber hatta justin bieber oldu. belki de iyi oldu.
aziz'lerdi ve şimdi daha büyük bir aziz'lik mertebesi için hazırlanıyorlar. futbol tarihimizin bütün pisliğini günahını isa gibi üzerlerine alıp gerekirse bir alt ligden takımlarını desteklemeye devam edecekler. sahte aziz leri olmadan kendileri aziz olarak.

Pampişler




hilal kızımızın twitter fotolarıyla şaşkına döndük ülkecek. sanırım pampa ya şirinlik katmak için pampiş diyor. ama laf insanın aklından gidecek gibi değil. zaten halkımızın 'pompaya devam' dediği bir seçimin ardından, pampişin pompa göndermesi sadece benim abaza algımla alakalı olmasa gerek.





Pampiş 2 bombası ise banu abla'dan geldi. göbeğine aldırmadan verdiği pozlar da twitterda çıktı...
ya ayşe'ye ne demeli. Birinin babası yaşında biriyle evlenmesi kimsenin karşı çıkabileceği birşy değil. Yanlış diye de yargılayamayız.. yanlış olan, koca bir medyanın günlerce gözümüze soktuğu görüntü ve fotolar... yüklenen anlamlar, bütün fuzuli muhabbetin kapladığı alan... hadi bu da pampiş 3 olsun.





amma velakin pampiş 1'in birgün anlayacağı, pampiş 2'nin de yıllardır anlamadığı, hiçbir zaman pampiş 3 gibi 'klan'a kabul edilmeyecekleri. Pampiş 3 çünkü bir klan üyesi... adına ne derseniz deyin sadec düğün davetlileri listesine baktığınızda bile açıkça göreceğiniz bir klan... ben bu konularda ilk gençlik dönemlerimde harika avcı da kalmıştım valla... o da çok çabaladı klan a girmeyi ama.. ıı... nafile. en son bir gazetede “kendimi motoru yeni açılmış bir araba gibi hissediyorum” açıklamasıyla beni benden almıştı...
ne diyelim “pompaya devam”. yoksa pampiş, hilal 'in dediği gibi aslında diğerleri, yani bizler miyiz?

Zalimler

bu cephede değişen çok bir şey yok. Sadece liste kabarıyor. abandıkça abanıyorlar. Üstelik abanılanlar, sadece abananın adına bakıyor, bağlamından kopuk değerlendirme hatasına düşüyor. Koca bir liste yazmaya gerek yok. Ne kadar mutlu olduğunuza, etrafınızdaki sefalete (illa maddi olması da gerekmiyor), yok olan tabiata, eşşek gibi çalışmanıza ve sürekli sizler için kara veren bok kafa birilerinin sayılarının artışına bir bakarsanız, kendi listenizi istediğiniz kadar kabartabilirsiniz..
biz pampişlere ise pampişlikten kurtulmak için tek bir yol kalıyor... devrim.

2 yorum:

  1. yazın çok güzel olmuş :) Pampiş pumpişle geçiyo zaman bu ülkede ne yazık ki...

    www.lovesfromfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil